Labels

Over ons

” Het HOE van mijn gelateria De kunst van het Italiaans ijs draaien, kan je zonder twijfel op verschillende plaatsen in de wereld leren.  Londen, Brussel of San Francisco om er maar een paar te noemen. Maar voor mij was het duidelijk dat ik naar de Carpigiani University of Gelato in Bologna wilde gaan. Cursussen om de geheime formules achter elke smaak te leren, om te oefenen met teamgenoten van over de hele wereld, om vrienden voor het leven te maken en om geïnspireerd te worden door de fantastische meesters die de beste smaak uit elke lepel ijs weten te halen. De recepten zijn in principe net zo oud als eenvoudig, maar je moet wel weten hoe. De keuze van de beste ingrediënten in combinatie met de juiste technieken en tijdsgerichte handelingen. Enkel als alles in elkaar perfect in elkaar vloeit, is het beste resultaat mogelijk. Mijn kleine productieruimte was een uitdaging maar door de juiste inrichting biedt ze mij alles wat ik nodig heb om mijn gelato te produceren. Met behulp van verse hoogwaardige ingrediënten en en ambachtelijke productieproces lukt dat perfect. Dat is hoe ik het doe.

“Het WAAROM van mijn gelateria Na jaren van voortdurend reizen voor het werk en het ontmoeten van klanten op verschillende plaatsen in de wereld, realiseerde ik me dat ik een diepe wens heb om thuis te blijven. Graag een warme, aangename werkomgeving creëren waar mensen zich thuis kunnen voelen. Een oude droom van een klein koffiehuisje en gelateria volgde snel. Als klein meisje stelde ik me zo’n plek met mijn moeder voor.  Dus uiteindelijk besloot ik in de zomer van 2018 om voor mijn droom te gaan en van onze kleine garage zo’n gezellige plek te maken. Als eerbetoon aan mijn moeder, aan wie ik veel te danken heb, noemde ik het Mamma Mia. Alle liefde en warmte die een mens kan krijgen, krijg je in eerste instantie van je moeder – wat er ook gebeurt. Hiervoor ben ik nog elke dag dankbaar.  Als ik aan Italië denk, geeft me dat meteen een warm gevoel. Het tovert altijd een glimlach op mijn gezicht.  Het maken van gelato zoals de Italianen al sinds decennia doen, met verse, hoogwaardige ingrediënten en met veel liefde, maakt mij gelukkig. Dat is de reden waarom ik doe wat ik doe.